Nyhetsarkiv

Här hittar du nyheter från de tre senaste åren. Du kan filtrera på årtal och/eller kategori. Nyheterna är aktuella när de publiceras och uppdateras inte i efterhand.

Ledningsprojekt i Vallentuna närmar sig mål

2023-12-15
Mellan Grana och Sursta, i Vallentuna kommun, byter Norrvatten ut en cirka två kilometer lång vattenledning. Arbetet har pågått sedan början av 2023 och nu återstår endast några månaders arbete innan den nya ledningen kan tas i drift.

Ny kartläggning av PFAS-föroreningar i Östra Mälaren

2023-11-22
Att sanera kända PFAS-förorenade platser och att arbeta med förebyggande åtgärder är viktigt för att skydda stockholmarnas dricksvatten. Norrvatten och Stockholm vatten och avfall har genomfört en ny kartläggning av källorna till PFAS-föroreningar som når Östra Mälaren. Den visar bland annat att det är viktigt att vidta åtgärder i andra delar av Mälarens avrinningsområde för att minska PFAS-halterna vid vattenverken.

Forskningsprojekt om hållbar dagvattenhantering

2023-11-09
Luleå Tekniska universitet och Norrvatten har beviljats bidrag från Formas för ett forskningsprojekt om hållbar dagvattenhantering. Projektet kommer pågå 2024 – 2028 och kommer fokusera på hållbar dagvattenhantering på Norra Stockholmsåsen där Norrvatten har grundvattentäkter för reservvatten.

Framtidens investeringar på 100 sekunder

2023-11-08
Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. Genom de stora investeringar som Norrvatten nu genomför säkrar vi framtidens dricksvatten i norra Storstockholm. I en kort film, på cirka 1 minut och 40 sekunder, förklarar vi varför Norrvatten nu investerar i utbyggnad av vattenverkets kapacitet och rening samt i ledningar och övriga anläggningar.

Ledningsprojekt i Helenelund närmar sig mål

2023-10-31
För att göra plats för tvärbanans utbyggnad flyttar Norrvatten en vattenledning i Helenelund, Sollentuna. Projektet har pågått sedan 2022 och nu återstår endast några månaders arbete innan projektet är färdigt.

Ledningsprojekt i Österåker färdigt

2023-10-23
Norrvatten har sedan 2021 arbetat med att byta ut och höja kapaciteten på en 1900 meter lång vattenledning mellan Rydbo och Täljö i Österåker kommun. Nu är den nya ledningen i drift. Genom att byta ledningsmaterial, från glasfiberarmerad polyester (GAP) till stål, har risken för stora läckor minskat, vilket ger en säkrare vattenleverans.

Dagvattnets dag 2023

2023-09-22
Den 24 september firar vi dagvattnets dag! Vattnet som rinner på marken, till exempel regn eller smält snö, kallas dagvatten. Mycket av dagvattnet hamnar i våra dricksvattentäkter eller våra badsjöar. Det är därför viktigt att skydda dagvattnet och se till att det kan fylla på sjöar och grundvattenmagasin, utan att orsaka översvämningar, och utan att det förorenas.
 
Dela sidan