Nyhetsarkiv

Här hittar du nyheter från de tre senaste åren. Du kan filtrera på årtal och/eller kategori. Nyheterna är aktuella när de publiceras och uppdateras inte i efterhand.

Presentationer från webbinarium om hållbar dagvattenhantering

2022-12-16
Norra Stockholmsåsens grundvattenråd arrangerade sitt årliga öppna möte den 2 december 2022. I år var temat hållbar dagvattenhantering. Mötet genomfördes i samverkan med projektet Blå innovation ”Systemstöd för skydd av grundvattenresurser genom hållbar dagvattenhantering”. Här kan du ta del av presentationer från mötet.

Norrvattens nya förbundsstyrelse

2022-12-15
Den 13 december 2022 höll Norrvattens förbundsfullmäktige sitt konstituerande sammanträde och utsåg den nya förbundsstyrelsen. Ny ordförande är Sara Kukka-Salam, till vardags kommunstyrelsens ordförande i Solna. Till vice ordförande utsågs Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Täby.

Milstolpe för ledningsprojekt i Rotebro

2022-12-05
Sedan 2021 har Norrvatten arbetat med att fördubbla huvudvattenledningens storlek genom Rotebro i Sollentuna kommun. Nu har arbetet kommit en bra bit på väg och det är dags för ledningsprojektet att korsa Edsån – en milstolpe för projektet.

Ny huvudvattenledning i Märsta i drift

2022-11-14
Nu levererar Norrvatten dricksvatten via den nya vattenledningen mellan Valsta och Brista, i Märsta, Sigtuna kommun. Den nya ledningen är en 1000 meter lång stålledning och ersätter en tidigare ledning i glasfiberarmerad polyester. Bytet av ledningsmaterial minskar risken för stora läckor, vilket ger en säkrare vattenleverans.

Pilotförsök med ultrafilter

2022-11-14
Nyligen anlände en ny pilotanläggning till Görvälnverket. Utvändigt ser den ut som en vanlig container, men inuti finns avancerad utrustning för rening av dricksvatten. Under ett års tid kommer Norrvatten genomföra pilotförsök och undersöka hur ultrafilter bäst kan användas i vår framtida reningsprocess.

Vårens examensarbeten

2022-11-14
Under våren 2023 kommer studenter från KTH och Uppsala universitetet att genomföra sina examensarbeten hos Norrvatten. Ämnena för vårens arbeten kretsar kring reningsprocesser och dricksvattenkvalitet. På Norrvatten är vi glada över vårt samarbete med universitet och högskolor och ser fram emot ännu en termin med intressanta examensarbeten.

Kartläggning av PFAS i Mälaren vid Görväln

2022-09-14
Norrvatten har undersökt källorna till PFAS-föroreningar som når den del av Mälaren där Norrvatten hämtar råvatten för att producera dricksvatten. Studien visar på vikten av att sanera kända PFAS-förorenade platser och att arbeta med förebyggande åtgärder.
 
Dela sidan