Ledningsprojekt i Helenelund närmar sig mål

Arbetsområde med olika fordon
Publicerad 08 november 2023

För att göra plats för tvärbanans utbyggnad flyttar Norrvatten en vattenledning i Helenelund, Sollentuna. Projektet har pågått sedan 2022 och nu återstår endast några månaders arbete innan projektet är färdigt.

Region Stockholm bygger ut tvärbanans nya gren mot Kista och Helenelund. Tvärbanan kommer få en ny hållplats i närheten av Helenelunds pendeltågstation. Norrvattens vattenledning behöver flyttas för att inte vara i vägen för tvärbanans nya sträckning. Norrvatten passar också på att förlänga ledningen för att öka kapaciteten i ledningsnätet.

Inkoppling 2024

Förberedande arbeten inleddes 2021 och arbetet med att flytta Norrvattens ledning startade i september 2022. Totalt omfattar projektet cirka 480 meter ledning och nu är 370 meter avklarade.  Projektet arbetar med de återstående 110 meterna och ledningen beräknas vara färdig för inkoppling under första kvartalet 2024. 

Det här är ett projekt med flera utmaningar och där många aktörer behöver samverka. Norrvattens tidplan för ledningsprojektet anpassas till tidplanen för tvärbanans utbyggnad.

Mer information om tvärbanans utbyggnad finns på Region Stockholms webbplats. 

Dela sidan