Norrvatten söker utrednings- och utvecklingsingenjör

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 15 augusti 2024

På Norrvatten arbetar vi för att det ska fortsätta vara en självklarhet att alla i vårt område ska ha tillgång till friskt och gott vatten. Nu söker vi en utrednings- och utvecklingsingenjör som kommer ha en viktig roll i detta arbete och som har en helhetssyn på dricksvattenförsörjning. Är du den vi söker?

Ditt uppdrag

Du kommer arbeta med utredningar och utveckling rörande dricksvattenproduktion, reservvattenförsörjning, vattenskydd och andra frågor som rör den långsiktiga dricksvattenförsörjningen för Norrvattens medlemskommuner. Då grundvatten utgör en viktig del av Norrvattens reservvattenförsörjning så kommer du även arbeta med grundvattenfrågor. Du kan också komma att medverka i prioriterade investeringsprojekt för att säkra dricksvattenproduktionen på kort och lång sikt. Tjänsten omfattar även arbete med vattenskyddsåtgärder för såväl Mälaren som reservvattentäkter.

Tjänsten omfattar således utvecklingsarbete, utredningar, strategiarbete, vattenskydd och uppströmsarbete. Tjänsten innebär att, i samarbete med medarbetare på Norrvatten och samverkan med externa aktörer, arbeta med vattenutvecklingsfrågor från vattentäkt till kran. Befattningen omfattar även ansvar för handledning och kompetensutveckling av medarbetare samt studenter som arbetar på uppdrag av Norrvatten.

Utvecklingsarbetet sker till stor del i samarbete med externa aktörer och rör olika aspekter av dricksvattenförsörjning. Exempel kan vara att utveckla beslutsstöd, metodik för en mer hållbar vattenanvändning och arbetssätt för att generellt öka leveranssäkerheten med avseende på kvalitet och kvantitet.

Du kommer arbeta på avdelningen för Kvalitet och utveckling som har sexton medarbetare som arbetar med processutveckling, utredningar, strategiarbete, miljöledningssystem, egenkontrollprogram, vattenskydd och uppströmsarbete.

Kvalifikationer

  • Civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med VA-inriktning

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet, varav tre med kommunala VA-frågor.

  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet av arbete med kvalificerade utredningar

  • Erfarenhet av arbete med utvecklingsprojekt i samverkan med flera aktörer.

  • Erfarenhet av att arbeta med dricksvattenförsörjning.

  • Forskarutbildning

  • Tyska och franska i tal och skrift.
  • B-körkort

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, har god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och har ett systematiskt arbetssätt. Du är ansvarstagande och lösningsorienterad. Du tycker om att driva frågor och få andra engagerade och delaktiga i de uppgifter som ska lösas. Du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer.

Eftersom du kommer ha central roll i Norrvattens utvecklingsarbete så är kreativitet och förmåga att tänka i nya banor viktigt. Du ska även vara vetgirig och vilja hålla dig à jour när det gäller utvecklingen inom dricksvattenområdet.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Görvälnverket i Järfälla kommun.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona. 

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information 

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär. 
Upplysningar om tjänsten lämnas av

Daniel Hellström, avdelningschef Kvalitet och utveckling, Mobil: 072-058 43 84,  daniel.hellstrom@norrvatten.se

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast, dock senast 15 september.

 

Dela sidan