Norrvatten söker säkerhetssamordnare

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 21 oktober 2024

Välkommen till ett spännande och utvecklande uppdrag i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvatten befinner sig i en tillväxtfas och behöver därför utöka teamet med en strukturerad och lösningsorienterad säkerhetssamordnare. Är du den vi söker?

Ditt uppdrag

Uppdraget som säkerhetssamordnare är en bred, och omväxlande roll med operativa, administrativa och utredande inslag. I rollen är du med och utvecklar Norrvattens säkerhetsarbete tillsammans med säkerhetsorganisationen och andra kollegor. Du kommer att arbeta nära organisationens chefer och stötta dem i att utreda, planera och genomföra olika insatser inom säkerhetsområdet.

Exempel på uppgifter du kommer att arbeta med är:

  • Ta fram och implementera processer, rutiner samt styr- och stöddokument
  • Strukturera, planera och följa upp säkerhetsarbetet
  • Genomföra risk- och konsekvensbedömningar
  • Arbeta med risk- och sårbarhetsanalys samt kontinuitetshantering
  • Vara både ett stöd och en kravställare gentemot verksamheten gällande informationssäkerhet och dataskydd.
  • Utreda och hantera händelser som t ex personuppgifts- och informationssäkerhetsincidenter.
  • Anordna och genomföra utbildningar för organisationens medarbetare

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning samt flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift
  • B-körkort

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av arbete vid samhällsviktig verksamhet
  • Tidigare erfarenhet av arbetet med risk- och sårbarhetsanalyser och relaterad utredningsverksamhet samt kontinuitshantering
  • Värnplikt, engagemang i frivillig försvarsorganisation eller föreningsliv

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad och lösningsorienterad i utförandet av ditt uppdrag. Du inger förtroende och kan stötta organisationen i säkerhetsfrågor. Vidare har du en förmåga att identifiera och prioritera dina arbetsuppgifter och arbeta med flera uppdrag parallellt. Du är en duktig lagspelare med stort engagemang för att nå gemensam framgång, samtidigt som du gillar att arbeta självständigt.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg och tillhöra avdelningen verksamhetsstöd. Tjänsten innebär att du regelbundet kommer arbeta på Görvälnverket i Järfälla kommun.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

 Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information 

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av David Lundqvist, avdelningschef verksamhetsstöd som nås via 072-058 32 05 eller david.lundqvist@norrvatten.se.

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast, dock senast 8 november.  Urval och intervjuer kommer ske i november. Provanställning kan komma att tillämpas.

Dela sidan