Norrvatten söker rekryteringsspecialist

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 07 augusti 2024

Välkommen till ett spännande och utvecklande uppdrag i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvatten är i en tillväxtfas och söker en kommunikativ och driven HR-specialist med erfarenhet av rekryteringsarbete. Är du rätt person?

Ditt uppdrag

I rollen som HR-specialist kommer du att arbeta med alla delar i rekryteringsprocessen. Du kommer tillsammans med HR-ansvarig stötta cheferna med behovsanalyser, kravprofiler och annonsering. Vidare bokar du in kandidater till intervju och ser till att dessa genomförs på ett strukturerat sätt och landar i att rätt kandidat anställs. Du har dialog med kandidater löpande under processen och blir en viktig representant för Norrvattens arbetsgivarvarumärke.  

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering i digitala verktyg genom hela processen med annonsering, kandidatdialog, urval och referenstagning samt avtalssignering. Utöver arbete med rekrytering kommer du att vara delaktig i arbete med introduktionsprogram för nya medarbetare och även arbeta med frågor som rör Norrvattens arbetsgivarvarumärke.

Det här är en nyinrättad roll där du får möjlighet att forma rollen, i dialog med HR-ansvarig och avdelningschef.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Genomföra behovsanalyser och ta fram kravprofiler
  • Skriva och publicera annonser i alla våra kanaler
  • Kandidatdialog genom hela processen
  • Boka och genomföra intervjuer
  • Stötta chefer i kandidaturval
  • Referenstagning
  • Arbeta med on- och offboarding
  • Arbeta för att stärka Norrvattens arbetsgivarvarumärke
  • Tillsammans med kollegor representera Norrvatten vid rekryteringsmässor och arbetsmarknadsdagar.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning samt flerårig erfarenhet av rekryteringsarbete
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift, och van att skriva rekryteringsannonser.
  • Mycket van vid digitala verktyg, t ex publiceringsverktyg.

Meriterande kunskaper

  • Tidigare erfarenhet av kommunikativa HR-roller
  • Arbete inom offentlig sektor
  • Erfarenhet av rekrytering inom tekniktunga branscher eller till specialiserade yrken
  • Arbete med arbetsgivarvarumärke
  • Arbete med introduktionsprogram för nya medarbetare
  • B-körkort

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativ och strukturerad i utförandet av ditt uppdrag. Du inger förtroende och kan stötta rekryterande chefer i deras roll.  Vidare har du en förmåga att identifiera och prioritera dina arbetsuppgifter och arbeta med flera uppdrag parallellt. Du är en duktig lagspelare med stort engagemang att nå gemensam framgång, samtidigt som du gillar att arbeta självständigt.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg och tillhöra avdelningen verksamhetsstöd.   Tjänsten innebär att du regelbundet kommer arbeta på Görvälnverket i Järfälla kommun.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona. 

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information 

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av David Lundqvist, avdelningschef verksamhetsstöd som nås via 072-058 32 05 eller david.lundqvist@norrvatten.se.

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast, dock senast 25 augusti 2024. Provanställning kan komma att tillämpas.

Dela sidan