Norrvatten söker projektingenjör till stort vattenverksprojekt

Flygfoto över Görvälnverket
Publicerad 24 juni 2024

Är du en driven och engagerad person som har några års erfarenhet som projektingenjör? Vill du vara en nyckelperson i ett de största vattenverksprojekten i Sverige? Då är detta din möjlighet att göra verklig skillnad!

Norrvatten behöver kunna producera mer vatten när befolkningen växer i norra Storstockholm. Det är också nödvändigt att införa ytterligare rening som skydd mot virus, bakterier och parasiter för att säkerställa god dricksvattenkvalitet även framöver. Norrvatten planerar därför att bygga en kompletterande anläggning intill dagens vattenverk, projektet kallas Norrvatten framtida vattenproduktion (NFVP)

I nuläget pågår en förprojektering för framtagande av en systemhandling.
Entreprenör är upphandlad i samverkan och den kommande entreprenaden kommer att utföras som en utförandeentreprenad i samverkan.

Ditt uppdrag

Som projektingenjör är du en del av projektledningsteamet där du kommer att ha en bred roll med fokus på att stötta projektets projektchef och projektledare. I rollen ingår att vara delaktig i projektering, upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenad. Beroende på din kompetens, erfarenhet, intresse och engagemang tar du olika mycket ansvar för arbetsuppgifterna i projekten. Arbetet omfattar men är inte begränsat till:

  • Bistå projektchef/projektledaren i interna och externa kontakter med till exempel konsulter och entreprenörer
  • Förberedande av mötesagendor och föra mötesprotokoll
  • Hantera och följa upp olika typer av uppgifter i projektets ärendehantering så som fråga/svar från konsulter och entreprenör
  • Stötta projektchef/projektledare med tidsplanering och administration
  • Medverka i arbetet med tillstånd och avtal samt upphandling

Kvalifikationer

  • Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom t.ex. samhällsbyggnad, väg och vatten, bygg eller maskin
  • Något/några års erfarenhet som projektingenjör eller entreprenadingenjör
  • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet av stora projekt
  • Arbetserfarenhet från bygg eller anläggning
  • B-körkort

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som projektingenjör tror vi att det är viktigt att du har en stark drivkraft och ett engagemang för att nå mål. Som person ser vi att du tycker om att arbeta i team och har en god social kompetens. Utöver detta ser vi också att du som person är noggrann och strukturerad.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg. I den här tjänsten behöver du även regelbundet arbeta på Görvälnverket i Järfälla.
Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Therese Fredriksson, Enhetschef anläggningsprojekt, som nås via 079-143 68 14 eller therese.fredriksson@norrvatten.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan