Norrvatten söker erfaren projektledare för projektering av vattenverksprojekt

Flygfoto över Görvälnverket
Publicerad 24 juni 2024

Är du en driven och engagerad ledare som har erfarenhet av projektering? Vill du vara en nyckelperson i ett de största vattenverksprojekten i Sverige? Då är detta din möjlighet att göra verklig skillnad!

Norrvatten behöver kunna producera mer vatten när befolkningen växer i norra Storstockholm. Det är också nödvändigt att införa ytterligare rening som skydd mot virus, bakterier och parasiter för att säkerställa god dricksvattenkvalitet även framöver. Norrvatten planerar därför att bygga en kompletterande anläggning intill dagens vattenverk, projektet kallas Norrvatten framtida vattenproduktion (NFVP).

I nuläget pågår en förprojektering för framtagande av en systemhandling.
Entreprenör är upphandlad i samverkan och den kommande entreprenaden kommer att utföras som en utförandeentreprenad i samverkan.

Ditt uppdrag

Vi söker en erfaren och engagerad projektledare vilken ska samordna och leda teknikområdenas projektering genom hela projektet till överlämnad anläggning. Som projektledare för projektering kommer du att ha en central roll i projektet NFVP för att säkerställa att projekteringen genomförs effektivt och med hög kvalitet. Du kommer att vara del i en projektledningsgrupp bestående av bland annat projektchef, projektledare, projekteringsledare, samordnande byggledare och projektingenjör.

Arbetet omfattar att planera, leda och följa upp projekteringsprocessen inom NFVP med avseende på omfattning, tid, ekonomi och kvalitet. I samråd med projektchef och projektledare ta eget ansvar för projekteringens framdrift och omfattning. Omfattningen är i huvudsak som följer men inte begränsad till:

  • Ansvara för att leda, styra och följa upp projekterande organisation med avseende på tid, kostnad och omfattning inkl. ändringshantering
  • Rapportera till projektchef/projektledare
  • Ansvara för en projekteringsledningsorganisation inkluderande projekteringsledare, disciplinledare, projektingenjör, Bas-P, CAD/BIM mfl.
  • Tillse att riskhantering utförs och inarbetas i projekteringen
  • Tillse att krav på arbetsmiljön i både bygg- och driftskedet inarbetas i projekteringen och följs upp, med stöd av BAS-P och HSE-koordinator
  • Säkerställa att projekterande organisation levererar samordnade och kvalitetssäkrade handlingar
  • Medverka till att skapa bra relationer med projekterande organisation och entreprenör

Kvalifikationer

  • Du är civilingenjör eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens genom yrkeserfarenhet
  • Flerårig erfarenhet i roller som uppdragsledare, projekteringsledare, projektledare, delprojektledare eller annan ledande funktion för projekt i projekteringsskedet som omfattar vattenverk, avloppsreningsverk eller annan processanläggning
  • Du har god kunskap om entreprenadjuridik och kravhantering
  • Erfarenhet av att ha deltagit i byggfas av en utförandeentreprenad

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet av samverkansprojekt
  • Erfarenhet av BAS-P
  • Erfarenhet att ha arbetat åt/hos kommunala beställare
  • B-körkort

Personliga egenskaper

  • Du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt och andras arbete
  • Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift
  • Du är detaljorienterad samtidigt som du kan backa och se att alla aspekter av projektet hanteras effektivt
  • Du är professionell, positiv och pålitlig

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg. I den här tjänsten behöver du även regelbundet arbeta på Görvälnverket i Järfälla.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Närmare 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Therese Fredriksson, Enhetschef anläggningsprojekt, som nås via 079-143 68 14 eller therese.fredriksson@norrvatten.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan