Norrvatten söker byggledare el och automation

Flygfoto över Görvälnverket
Publicerad 24 juni 2024

Är du en driven och engagerad byggledare som har erfarenhet av ledande roller inom el-entreprenad? Vill du vara en nyckelperson i ett de största vattenverksprojekten i Sverige? Då är detta din möjlighet att göra verklig skillnad!

Norrvatten behöver kunna producera mer vatten när befolkningen växer i norra Storstockholm. Det är också nödvändigt att införa ytterligare rening som skydd mot virus, bakterier och parasiter för att säkerställa god dricksvattenkvalitet även framöver. Norrvatten planerar därför att bygga en kompletterande anläggning intill dagens vattenverk, projektet kallas Norrvatten framtida vattenproduktion (NFVP).

I nuläget pågår en förprojektering för framtagande av en systemhandling.
Entreprenör är upphandlad i samverkan och den kommande entreprenaden kommer att utföras som en utförandeentreprenad i samverkan.

Ditt uppdrag

Du kommer ingå i Norrvattens beställarorganisation där du inledningsvis är del i projekteringsledningen (som disciplinledare) för att i genomförandet sedan ingå i byggledningsorganisationen. I den projekteringsfas som nu pågår kommer du ha en central roll i att säkerställa att Norrvattens kravställning angående el- och automation inkluderas i projekteringen. I genomförandet agerar du byggledare och följer upp att el- och automationsarbetena utförs enligt framtagna bygghandlingar, i detta ingår att hantera och fatta beslut kring frågeställningar som uppstår i det löpande arbetet.

  • I arbetet ingår att under detaljprojektering utföra nedanstående arbetsuppgifter inom teknikområde el- och automation:
  • Ansvara för att leda, styra och följa upp projekterande organisation med avseende på tid, kostnad och omfattning inkl. ändringshantering
  • Säkerställa att projekterande organisation levererar samordnade och kvalitetssäkrade handlingar
  • Medverka till att skapa bra relationer med projekterande organisation och entreprenör
  • Rapportera till projektchef/projektledare

Att under byggskedet utföra arbetsuppgifter så som:

  • Aktivt styra, följa upp och rapportera el- och automationsentreprenadernas framdrift avseende tid, kostnad och kvalitet
  • Ansvara för att identifiera, bereda och prioritera ändringsbegäran avseende el- och automationsarbeten
  • Leda och dagligen följa upp aktiviteter inom el- och automation avseende krav på arbetsmiljö, arbetsberedningar i enlighet med arbetsmiljöplan
  • Medverka i planering och genomförande av idrifttagning av projektets delar avseende el- och automation

Kvalifikationer

  • Du är civilingenjör eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens genom yrkeserfarenhet
  • Du har minst 5 års erfarenhet av ledande roll i byggskedet för installationsentreprenad inom el och automation på vattenverk, avloppsreningsverk eller annat process/installationstungt entreprenadprojekt antingen hos entreprenör eller som beställarrepresentant
  • Du har god kunskap om entreprenadjuridik och kravhantering

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet som uppdragsledare, projekteringsledare eller projektledare eller annan ledande funktion för uppdrag i projekteringsskedet som omfattar vattenverk, avloppsreningsverk eller annan processanläggning
  • Praktisk erfarenhet från entreprenadarbete med elinstallationer.
  • Erfarenhet av samverkansprojekt
  • Erfarenhet att ha arbetat åt/hos kommunala beställare
  • B-körkort

Personliga egenskaper

  • Du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt och andras arbete
  • Stark problemlösningsförmåga och förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt
  • Du har god kommunikationsförmåga, bra på att bygga relationer och agerar prestigelöst

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg, tjänsten innebär att du med regelbundenhet behöver arbeta på Görvälnverket i Järfälla.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Therese Fredriksson, Enhetschef anläggningsprojekt, som nås via 079-143 68 14 eller therese.fredriksson@norrvatten.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan