Hållbart vatten för alla år 2050 - Water for Vital Environments

Barnhand håller i ett vattenglas
Publicerad 06 mars 2024

Vattenbranschens innovationsprogram WAVE har beviljats finansiering genom Impact Innovation. WAVE syftar till att åstadkomma en systemomställning för hanteringen av vattenresurser och relaterad infrastruktur. Målet är en framtid där vatten är tillgängligt i rätt kvantitet och kvalitet trots ett föränderligt klimat.

Programmet leds av RISE i samverkan med IVL Svenska Miljöinstitutet, Linköping Science Park, Lunds universitet, Stockholm Environmental Institute och Svenskt Vatten. Norrvatten kommer tillsammans med flera andra VA-aktörer delta aktivt i programmet som strategisk partner.

−Norrvatten förväntar sig att WAVE kommer leda till såväl innovativa tekniska lösningar som utvecklade arbetssätt och regelverk som bidrar till att Norrvatten, och andra dricksvattenproducenter, alltid kan leverera ett hälsosamt dricksvatten med miljö och samhällsnytta i fokus, säger Andreas Thunberg, VD, Norrvatten.

Impact Innovation är Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet som ska öka takten i den gröna omställningen och stärka vår internationella konkurrenskraft. Energimyndigheten, Formas och Vinnova står bakom satsningen.

Dela sidan